Sunday, February 16, 2014

Cajobabo

Gister aangekomen in Cajobabo.
Onderweg had ik het moeilijk,: waarschijnlijk door het eten van gewassen tomaten had ik een vette dip en raakte aan de schijt.
Na meegenomen pilletjes en een stop met cola ging het gelukkig beter.
Cajobabo's zgn. campissimo zijn we boorbij gereden, darna volgde er nog een campissimo die vol was, gevragd of ze nog enb an der huis wisten. We werden begeleid naar een huis in de buurt: een gewoon Cubaans huis.Dat wil zegen: zonder stromend water bijvoorbeeld. De ouderlijke slaapkamer werd vor ons aan kant gemaakt. Het hoofd van het gezin vertelde dat zijn dochter getrouwd is met een Italiaan uit Lago, dus hij was bekend als Lado, en wij als Amigos de Lado. Als je door het huis loopt kom je in de tuin, met de keuken: gestookt op hout. We konden daar avondeten: de vis werd door de buurvrouw gebracht. We konen eve n verpozen op het strand: als je door de achtertuin loopt, een varken opzijduwt en wat kippen wegjaagt ben je op het strand! Het eten was hartstikkel lekker. Oh ja:  mijn bril had ik laten ligen op en tankstation voorhee, maar Lado regelde dat ik deze terugkreeg.
Super! Alleen de rekening viel voor Cubaanse begripen wat hoog uit, 10 CUC bleek per persoon, maar ja, daarvoor hadden we wel een unieke ervaring!

Vandaag van Cajobabo naar Baracoa gereden: een helke mooie trip! 50 km, de eerste 5 echt zwaar, daarna gelukkig lichter. Mag ook wel met een fiets van 16 kilo en ongeveer 10 kilo bagage!
Baracoa is een rustig stadje, wel met potentie, maar het lijkt niet van de grond te komen. We proberen een excursie te regelen, eens kijken of dat lukt.

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor je reactie!

Groet,
Wim